sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Rallytoko ALOHYV x2

Avattiin eilen Majn kanssa myös rallytoko uramme Janakkalassa tuplakisassa. Ja täytyy kehua koiraa, joka teki hommansa jälleen kerran sellaisella innolla, että siitä ihan palkittiin!

Ensimmäinen lähtö jännitti ihan kamalasti! Rataan tutustumisessa käveltiin rata muutaman kerran ympäri ja siinä yritin painaa mieleeni kaikki pikkujutut ja jipot mitä vinkkejä sain Minnalta. Jännitys kasvoi vaan mitä lähemmäs oma vuoro tuli. Huh!

Kun lopulta oma vuoro tuli ja pääsimme aloittamaan suorituksen, niin vierelläni oli intoa puhkuva koira! Toisaalta kauhean hyvä, että ei tarvitse koiraa "nostattaa" kovasti, mutta sen vireystilan hallinta on kyllä toisinaan kinkkistä! Sen vuoksi siis, että saa hillittyä riittävästi koiraa, ettei mene säheltämiseksi koko homma!

Ensimmäinen kyltti lähdön jälkeen oli "istu, kierrä koira". Kyltti uusittiin, koska Maj lähti kääntymään sivullani kuin olisimme tehneet täyskäännöstä vasemmalle. Toisella yrittämällä toimi jo paremmin. Siitä taaplattiin eteenpäin hitaasti (ainakin siltä se tuntui). Yksi kyltti uusittiin vielä radalla, koska Majn mielestä piti mennä takaa käännöksessä, vaikka kyseessä oli 270 asteen käännös vasemmalle. Huh!

Ensimmäisestä radasta pisteitä 86! Enemmän kuin kuvittelin meidän saavan! Aivan huikeata! Pisteiden näkemisen jälkeen odoteltiin, että kaikki suoritukset saatiin tehtä ja sitten odoteltiin palkintojen jakoa. Pisteet eivät riittäneet palkintosijaan, mutta Hienosta yhteistyöstä ja iloisella asenteella suoritetusta radasta saimme tuomaripalkinnon!

Toinen lähtö ei sitten enää pelottanutkaan niin paljon kuin ensimmäinen. Ainakaan ennen kuin piti radalle koiran kanssa mennä... Suu suorastaan kuivui radalla, kun siellä pyörittiin! Ensimmäinen kyltti jälleen tuntui vaikealta. Ainakin itsestäni tuntui siltä, että se meni nollille, koska Maj näytti nousevan maasta ylös ennen kuin sai käskyä. Mutta onneksi pääsin itse liikkeelle niin nopeasti, että ei vaikuttanut pisteytykseen. Toiselta radalta nimittäin saatiin täydet 100 pistettä! Toiseksi nopeimmalla ajalla sijoituimme toiseksi!

Kaikkiaan aika upea avaus rallytokourallemme! Olen jälleen kerran erittäin kiitollinen koirasta, jonka kanssa voi harrastaa hyvinkin erilaisia lajeja ja, joka tekee kaiken täysillä. Mahtava harrastuskoira!


Ps. Tässä ensimmäisen Rallytokokokeen videointi - linkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti