Sivut

maanantai 9. heinäkuuta 2018

RTK2 viikossa!

Jestas! Viikko sitten sunnuntaina käytiin tosiaan Ylöjärveltä keräämässä kaksi hyväksyttyä AVO-luokan tulossa rallytokossa ja eilen käytiin nappaamassa vielä sellainen Kouvolasta. Tämähän tarkoitti siis sitä, että kolme hyväksyttyä tulosta kasassa ja siitä seurasi siis koulutustunnus RTK2!

Eilisen kokeen jälkeen on tullut kyllä leijuttua siinä, miten mahtava Majn kanssa on työskennellä ja opetella uusia asioita! On se niin näppärä oppimaan. Huomasin tässä eilen erityisesti, että kyllä se kuuntelee minua ja, kunhan vain minä maltan olla rauhallinen ja tehdä rauhassa kaiken niin Majkin keskittyy ja hommat sujuu. Tästä on siis hyvä jatkaa treenaamista kohti VOI-luokkaa :)

Oli kyllä melkoiset kinkerit eilen ne kokeet. Useammalla AVO-luokan koirakolla koe meni huonosti, koska kenttä näytti tuoksuvan monen koirakon nenään superhyvältä. Onneksi meillä ei Majn kanssa sitä ongelmaa ollut. Meillä oli ongelmana koiran "ylivire" lähtö-kyltillä... Se ilmeni siinä, kun menimme lähtö-kyltille niin näin koirasta, että se on ihan tiukkana lähdössä juoksemaan johonkin suuntaan. Se oli kuin viritetty jousilelu... Sain kuitenkin Majn nätisti vierelleni ja istumaan siinä, kun irrotin remmin. Sain ilmaistua tuomarille, että ollaan valmiina, kun hän sitä kysyi. Tuomarin sanoessa ole hyvä, hengitin syvään ja sanoin seuraa. Siitä seurasi se, että Maj sinkosi kahden kyltin verran radalle... Aika napakalla äänellä kutsuin Majn takaisin ja hän onneksi tulikin. Nostin käden ylös ja totesin, että otamme uudelleen tämän lähdön. Hengitin syvään ja katsoin, että koira oli hieman rennompi nyt.

Seuraava yritys toimi ja päästiin liikkeelle sen kummemmitta ongelmitta. Koko radan ajan Maj seurasi ja teki mitä pyysin. Koko ajan tsemppasin itseäni vain hengittämään ja tekemään rauhassa kaiken. Yhden kyltin kohdalla mietin tuliko nyt miinuksia, koska minusta näytti, että Maj teki kaksi istumista sivulle tulossa, mutta ilmeisesti ei näin mennyt. Ainoat miinuspisteet tuli alun säntäilystä: -3. Täten yhteistulos oli 97 pistettä!!

Kaikkiaan AVO-luokassa kisasi 18 koiraa ja tuolla pistemäärällä meille irtosi 1. sija sekä tosiaan se RTK2, kun pisteet olivat hyväksytyn tuloksen verran.

Uusi asia oli myös se, että kaikille koirille tehtiin juoksutarkastus (myös uroksille tasapuolisuuden nimissä), koska se kenttä tuoksui monesta koirasta niin hyvälle. Vaikka tiesin, ettei omalla koiralla voi olla juoksua, niin siitä huolimatta tilanne hieman jännitti. Toki Majsteri oli tilanteessa kuin kotonaan, eikä kokenut suurta häiriötä siitä, että tuomari kävikin tarkastamassa tilanteen.

Tässä linkki vielä tähän suoritukseen, jolla RTK2 irtosi.

PS. Ja olipas muuten huippupalkinnotkin tässä kisassa! Saatiin sateenvarjo, muumimuki (!), koiralle herkkuja, ohjaajalle herkkuja, koiranshampoo ja vielä narulelu sekä lahjakortti tulevaisuutta varten johonkin kokeeseen! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti