maanantai 30. lokakuuta 2017

TK1 - suoritettu!

Siinä se nyt on! Meidän toinen koulutustunnus! Lauantaina 28.10.2017 ajeltiin Majn kanssa Kouvolaan tokokokeeseen alokasluokkaan tavoittelemaan kolmatta ALO1-tulosta. Ja sehän meni melkein kuin Strömssössä!

Paikalle saavuttiin ajoissa. Kävin ilmoittamassa koiran ja sitten lähdin pissattamaan Majta. No, ajatuksissani sitten hain koiran autosta ja ajattelin, että mennään vähän haistelemaan hallia rauhassa ennen suorituksia, kun aloitusajankohtaan oli vielä hyvinkin melkein 50 minuuttia aikaa. Eipä siinä mitään. Päästiin halliin, niin jo huudeltiin siellä meidän numeroa. Ei muuta kuin äkkiä tuomarin luo sitä varten, että katsotaan koiran sosiaalisuus. Ja siitä sitten kylmiltä heti kentälle. Meinasi tipahtaa leuka lattiaan, kun ymmärsin, että tässähän joudutaan tosi toimiin heti!

Siitä sitten taaperrettiin hieman hämmentyneinä Majn kanssa kentälle paikalla oloon. Koirakin hieman huolestuneena katseli minua, kun sydän hakaten yhtäkkiä oltiin kentällä koesuorituksessa. No, eipä siinä mitään. Koira viereen ja käskyllä maahan ja sitten siirryttiin odottamaan. Itse paikkamakuu meni hienosti. Siinä Maj pötkötti rauhassa. Liikkeen lopussa, kun päästiin koirien luo ja olin antamassa istumaan nousu käskyä, niin ennakoi sen verran siinä, että tuli vain 9 pistettä tästä.

Koesuoritus meni suurelta olisin erinomaisesti muuten! Ainakin aiempaan tasoon nähden. Liikkeestä maahanmenosta tuli 9 pistettä, Maj valuu niin hitaasti maahan. Luoksetulosta jälleen täysi kymppi sekä samoin noutokapulan pitämisestä 10 pistettä. Ja yllätyksekseni seuraamisesta tuli myös 10 pistettä! Jotain on siis tässä edellisten kokeiden jälkeen tapahtunut seuraamisessa. Estehypyssä sitten mikään ei oikein mennytkään enää hyvin. Jättäessä koiran esteen taa, ehdin ajatella, että nyt taisi jäädä vähän kauas. Ja niinhän se jäi. Siitä seurasi se, että Maj päätti mennä siitä mistä aita on matalin ja kiertää esteen. Eipä siitä sitten korjattavaa ollut, 0 pistettä. Tämän jälkeen vielä pelätyt kaukokäskyt, joista jälleen napsahti 2 pistettä pois, koska kaksi käskyä tarvi, että nousee istumaan. Toisaalta tämä oli kyllä minun mokani, koska jos olisin sekunnin odottanut pidempään, niin olisi ehkä koira noussutkin ensimmäisellä käskyllä.

Eipä mitään. Kokonaisvaikutus 9 pistettä. Yhteensä 168 pistettä, joka riitti ykköstulokseen ja sitä kautta koulutustunnukseen TK1. Huh! Nyt ei muuta, kun treenaamaan AVO-luokan liikkeitä! (Linkki koesuoritukseen youtubeen tulee, kun saan suorituksen koneelle ;) )


PS. Pitihän Maj tästä tuloksesta palkita. Sai oman juustohampurilaisen!


Edit. Tässä vielä linkki koesuorituksen videointiin youtubeen: https://youtu.be/4DlrnhTb5AA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti