maanantai 17. kesäkuuta 2019

Kesän tavoitteita monella saralla

Majn mammaloma on tosiaan saapunut päätökseensä jo pari viikkoa sitten. Pennut ovat nyt hieman yli 9 viikon ikäisiä ja kaikki paitsi yksi ovat jo uusissa kodeissaan. Kotia tosiaan etsii vielä yksi ihastuttava tervuneitonen, jolla on ominaisuuksia moneen menoon. Jos kiinnostuit, niin yhteyttä kasvattajaan!

Majn kanssa tosiaan on aloitettu treenailut haussa ja rallytokossa tauon jälkeen. Haun ilmaisu on tarkoitus saada kuntoon kesän aikana ja sitä varten onkin ehditty jo osallistua Niemisen Reijan (Haamuja Tuulessa) haun ilmaisukoulutukseen. Koulutus järjestettiin pelastuskoirayhdistyksemme jäsenille ja siellä tuumailtiin erilaisia ilmaisutapoja ja kuinka niitä koulutetaan. Mukana oli aloittelevia koirakoita ja jo pidemmällä olevia koirakoita. Täytyy sanoa, että mainio koulutus oli ja siitä sai hyviä vinkkejä jatkoon.

Haussa Majn ilmaisutapa tosiaan on rulla. Se tarkoittaa siis sitä, että löytäessään ihmisen Majn tulee ottaa kiintorulla pannastaan suuhun ja tulla sen kanssa minun luo. Sitten minä kytken Majn liinaan ja annan näyttö-käskyn, jonka jälkeen Maj johdattaa minut löytämänsä ihmisen luo. Periaatteessa Majlla on palaset tähän ilmaisuun jo, mutta varmuutta siitä puuttuu vielä paljon. Tätä lähdettiin työstämään Majn kasvattajan kanssa jo Majn mammaloman aikana ja saatiin paljon hyviä vinkkejä jo silloin. Niiden ja Reijan vinkkien avulla on tosiaan tarkoitus tänä kesänä saada ilmaisu sellaiseen kuosiin, että pääsemme hakukokeeseen syksyllä. Ja jos kaikki menee miten pitääkin, niin päästäisiin tekemään sekä peruskoe että loppukoe hausta tänä syksynä.

Haaveissa on myös saada jäljenperuskoe suoritettua loppukesästä tai viimeistään ensi keväänä. Näin ollen kesä 2020 olisi tiukkaa Virta-treeniä ja sitä haluaisin päästä kokeilemaan syksyllä 2020. Että jos alan tästä tavoitteesta lipsumaan, niin tiukasti vain muistutelkaa minua siitä, että mitä olen täällä miettinyt :D

Maastolajien lisäksi olen asettanut melkoisen "ison" tavoitteen myös rallytokoon. Tavoitteena on saada Majsta rallytokovalio. Tämä tähtäimessä nyt treenataankin sitten ensin voittajaluokkaa ja sitten mestariluokkaa. Tarkoituksen on tosiaan saada liikkeet molempiin luokkiin sellaiseen kuntoon, ettei kisoissa tarvitsisi juosta enää kymmeniä kertoja riittäviä tuloksia metsästämässä. Tarkoitus olisi syksyn ja talven aikana kisata voittajaluokka läpi ja sitten tarkentaa mestariluokan osaaminen. Mestariluokkaan tosiaan tavoite vasta sitten mennä, kun liikkeet ovat niin hyvin hallussa, että minä osaan ne unissanikin ja sitä kautta myös Majlle saatu varmuus liikkeisiin. Mutta jos vaikka vuoden 2020 lopulla juotaisiin myös Majn rallytokovaliokahvit ;)

Omaa ohjaustyyliä Majn kanssa olen ehtinyt kevään mittaan miettimään ja todennut, että rauhaa tarvitsee omaan tekemiseen saada. Sitä olenkin nyt yrittänyt tietoisesti tehdä kaikissa treeneissä mitä meillä on ollut. Ja täytyy myöntää, että kyllähän se koirakin on tarkentanut tekemistään, kun minä olen tarkentanut ja rauhoittanut omaa säätämistä. Treeneissä huomaan nimittäin sen, että kun maltan hengittää ja rauhassa ohjata Majta, niin kaikki tekeminen tarkentuu ja sählääminen vähenee. Maj on koirana nopea ja innokas eli minun pitää tavallaan kuitenkin olla aina pari askelta häntä edellä. Tämä on vähän ollut myös sudenkuoppa minulle ja siitä varmasti johtuu suurin osa meidän sähläyksestä ja sähellyksestä.

Onhan tässä siis tavoitteita! Huh! Ja samaan aikaan tosiaan koetan kannustaa mahdollisimman paljon siskoani Majn lapsukaisen Pipan kanssa erilaisissa lajeissa! Siinä on meinaan pikkuinen neitikoira, jolla on temperamenttia ja tahtoa tehdä asioita!

Tässä on pikkuinen Pippa! <3

Maj rallytokokylttien keskellä treenien jälkeen.
Pitihän sitä nyt yksi kuva lavastaa, että treenataan me :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti