tiistai 4. kesäkuuta 2019

Voi pennut, pennut, pennut!

Viimeiset pari kuukautta on mennyt ihan pentuhöyryissä, joten bloginkin kirjoittaminen on jäänyt valitettavasti...

Maj tosiaan synnytti 13.4.2019 kymmenen pentua! 2 urosta ja 8 narttua, eli aikamoinen akkavalta pentueeseen tuli. Alkuunsa karvamuunnokset olivat hieman vaikea nähdä, mutta pentujen kasvaessa nekin alkoivat erottua. Lopulta todettiin, että 5 malinoisia (kaikki tyttöjä) ja 5 tervuerenia syntyi. Suloisia kaikki!

Pentujen syntymäpainot olivat pääasiassa siellä 350-400g välillä, yksi jämäkkä tyttö 450g ja yksi pikkuruinen tyttö 290g. Pikkuinen Pippa otti kasvussa hyvin kaverit kiinni lisämaidon avulla ja 7 viikon iässä olikin aikalailla saman kokoinen kuin muutkin.

Olipa hienoa seurata pentujen kasvua ja kehittymistä kohtuullisen läheltä. Ensimmäisen kerran itse pääsin pennut tapaamaan niiden ollessa neljän vuorokauden ikäisiä. Siinä vietin muutaman päivän ensin pentulaatikossa ja sen vierellä istuskellen ja pentuja ihastellen.
Noin kerran viikkoon sen jälkeen tuli pentuja käytyä tervehtimässä.

Ihania otuksiahan nuo ovat! Kaikki ovat yksilöitä ja melkoisia menijöitä. Reippaita ja rohkeita sekä uteliaita. Toivottavasti pennuista kasvaa myös reippaita, rohkeita ja uteliaita!

Yksi narttu pentu olisi vielä vapaa! Ihan huikean mahti pentu lempinimeltään Nahka! Reipas, rohkea ja "olipas kivaa!" -elämän asenteen omaava tyttö. Harrastava koti hänelle olisi haussa, koska ihan sohvannurkkakoira hän ei ole ;) Yhteydenotot suoraan kasvattajaan, jos hänestä kiinnostui joku! Yhteystiedot kennel Foolproofiin löytyvät täältä.

Tässä hän on! Reipas, rohkea Nahka! Vielä vailla omaa kotia!

Ja loppuun muutama kuva pennuista... Niitä tuli varmaan otettua useampi sata (tai liki tuhat?) tänä viimeisenä seitsemänä viikkona :D












































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti