sunnuntai 2. elokuuta 2020

Rally-tokon MES-luokka avattu!

Koronan katkaistua keväällä koekauden ja treenikauden, meni hetki, että saatiin orientoitua itsemme taas treenaamaan.

Toukokuussa palattiin pikkuporukan treeniin turvavälein varustautuneena ja otettiiin rauhassa treenien kanssa. Kesäkuussa aloitettin jälleen seuran treenit ja jatkettiin valmistautumista MES-luokan korkkaamista varten. Pienoinen pettymys oli, että rally-tokon kisoja ei päästy aloittamaan samaan aikaan, kun muita lajeja aloiteltiin koronatauon jäljiltä, mutta otettiin se sitten treenin kannalta.

Suuret tavoitteet rallyn kannalta meillä edelleen on, mutta niistä lisää myöhemmin, jos niitä saavutetaan ;)

Treenit sujui mukavasti ja saatiin apua ja vinkkejä treeneihin. Kesäkuussa päästiin Rallytiimin leirillekin Ylöjärvelle, missaä tutustuttiin myös Nordicin kyltteihin. Niistä jäi mieleen paljon hyviä vinkkejä ja vähän jäi kytemään ajatus, että pitäisiköhän vähän haaveilla niidenkin treenaamisesta :)

Elokuun alussa (eli eilen) tosiaan päästiin aloittamaan rallyn kisaaminen jälleen valtakunnallisesti. Oltiin Majn kanssa onnekkaita ja saatiin tuplakisaan paikat MES-luokkaan. Edessä siis oli ensimmäinen kisa tässä luokassa!

Ensimmäinen lähtö oli tuomari Raili Sonninen-Korhonen suunnittelemalle radalle. Ratapiirrosta katsoessa pelkäsin jo etukäteen radan loppupuolella olevaa yhdistelmää: koira oikealla kolme askelta peruutus, hyppy ja edessä peruutus... Edessä peruutus oikealta oli ennakkoon jo hankala, koska en ollut tajunnut, että sekin voidaan tehdä oikealta puolelta. No sitä mentiin ja yritettiin. Kerkesi valitettavasti istahtamaan Maj eteen kääntyessään, mutta koska en uskaltanut lähteä uusimaan, otettiin siitä -10 pistettä. Lopullinen pistemäärä oli 88 pistettä eli hyväksytty tulos! Sen lisäksi saatiin tuomaripalkinto! Huikeeta!

A-rata, tuomari: Raili Sonninen-Korhonen

Videoon A-radan suorituksesta pääset tästä: https://youtu.be/fM5r0hYZpnE

B-kisaan startattiin hallissa. Ratapiirros tutkiessa mietin, miten koira ehtii karkaamaan hypylle edelliseltä kyltiltä... Mutta ratahan meni mukavasti. Muutama vino perusasento ja liike sekä pari pikkuvirhettä. Silti tuloksena 95 pistettä! Ja tämähän siis on ensimmäinen valiotulos! 

B-rata, tuomari: Kirsi Petäjä

Videoon B-radan suorituksesta pääset tästä: https://youtu.be/feYao0HIejg

Rally-tokossa valioksi pääsee sillä, että saa kolme kertaa (vähintään kahdelta eri tuomarilta) 95 pistettä tai enemmän. Meillä on siis nyt 1/3 valiotulosta kasassa! Ihan mahtavaa! Tavoitteena eiliselle kokeelle oli saada kaksi hyväksyttyä tulosta, joten tämä oli vain superhyvä bonus! :)


Tässä vielä totisesta kisaajasta kuva palkinnon kanssa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti