torstai 27. elokuuta 2020

RTK4

 Kaikkien hankaluuksien jälkeen saatiin raavittua kasaan RTK4.

Kaksi ensimmäistä kisaahan meni ihan huikeasti ja saatiin ensimmäiset valiopisteetkin napattua. Kolmas kisa menikin sitten ihan penkin alle, kun Maj oli lentoon lähdössä ja oli vaan niin siistiä, ettei pysynyt karvoissan. Sieltä otettiinkin Kouvolasti sitten meidän rally-tokon ensimmäinen nollatulos. Vähennyksiä tuli 57 pisteen edestä, eli jäätiin kauas hyväksytystä tuloksesta sekä niistä himoituista valiopisteistä.

Seuraavalla viikolla yritettiin jälleen. Hyvinkäällä MES-kisassa onnistuttiin 84 pisteen edestä, jolla irtosi RTK4 ja kolmas sija! Tiukka rata, jolla monenlaista ongelmaa näkyi porukalla olevan.

Uunituore RTK4 <3

Heti seuraavana päivänä matkattiin Janakkalaan tuplakisaan. Paineet RTK4:sen saamiseen olivat takana, joten vähän jännättiin valiotuloksia.

Ensimmäisellä radalla oli taas ihan hiukan innokas koira matkassa ja lentoon oltiin lähdössä. Saatiin kuitenkin 90 pistettä haalittua tältä radalta ja hyvällä mielellä mentiin seuraavalle radalle.

Toisella radalla mielentila koirallakin oli jo parempi. Hienosti pysyi kasassa. Pari yhden pisteen virhettä otettiin, kun meinasi tulppaanissa Maj karata väärälle puolen ja liikkeessä istumisesta jäi vinoon. Mutta sen suurimman virheen teki ohjaaja, joka meni ottamaan askelen "istu, käännös oikeaan, istu" kyltiltä. Koira teki mitä piti ja piti paikkansa ohjaajan vieressä, kuten on treenattu. Mutta ohjaajan askelvirhe maksoi kymmenen pistettä, eli saaliina harmillisesti 88 pistettä. Jos ohjaaja ei olisi tätä mokannut olisi saatu toiset valiopisteet tästä lähdöstä. 

Onneksi Maj sai tästä toisesta lähdöstä tuomaripalkinnon ansaistusti. Siis nimenomaan Maj, ei ohjaaja. Täysin ohjaajan moka tämä, joten ihan oikein meni tämä palkinnon jako :)

Tässä vielä linkit molempiin Janakkalan tuplakisojen suorituksiin. 

Eka kisa (B-kisa, 90 pistettä): https://youtu.be/qjfErKN0JK8

Toka kisa (A-kisa 88 pistettä): https://youtu.be/aHNvGNDgYr8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti